Miguel Vidal González saca su Nuevo Libro

Miguel Vidal González saca su Nuevo Libro

Miguel Vidal González, professor doctor, autor de llibres com “Sayonara Japón” (Hiperión 2000) o “A l’amor jo no·l deman dona en lo mòn: Ausiàs March, poeta místic del segle XXI” (Amazon 2015) presenta el seu nou llibre “ORIGEN I SIGNIFICAT DEL RAT PENAT: El rat penat de l’antiga Corona d’Aragó” (Amazon 2018)

Presentació a televisió del llibre “A l’amor jo no·l deman dona en lo mòn: Ausiàs March, poeta místic del segle XXI”    https://www.youtube.com/watch?v=mGuzVO0wDBk

Malauradament hi ha un símbol tenebrós que ningú sap lo que vol dir, ni d’on ve. Símbol omnipresent. Símbol cabdal de l’antiga Corona d’Aragó. El rat penat o rata pinyada. Símbol també de la ciutat de València. El rat penat, cal dir-ho obertament, és antic símbol mefistofèlic, obscur, demoníac, infernal, relacionat sempre amb bruixeria i màgia negra.

Símbol alhora dels lladres. Menyspreat pels supersticiosos. Un animal prou lleig. La qual cosa encara fa més difícil entendre com va arribar tan alt al si de la cristiandat. Un símbol singular del que encara no coneixem l’origen, ni allò que simbolitza, ni tampoc com ha arribat volant tan alt.

Per altra banda, el fet de que quasi totes les llegendes del rat penat siguin valencianes, reforça aquesta relació del rat penat amb la ciutat del Túria. Al mateix temps que, malauradament, es reforcen aquestes llegendes, expressió de la mancança d’una explicació adient del símbol. Finalment, llegendes a banda, s’ha acceptat majoritàriament que el rat penat esdevingué símbol per una dolenta i tardana representació del drac alat de la cimera de la antiga Corona d’Aragó. És a dir, que es va confondre l’un per l’altre. O, pitjor encara, que el rat penat va nàixer com transposició fonètica de drac alat per rat penat. Les paraules de Tramoyeres al 1901, que trobem al butlletí de la “Real Academia de la Historia”, “El dragón alado, verdadero murciélago heráldico” fiquen veu a tota aquesta tradició que ha justificat d’aquesta manera la presencia del símbol mefistofèlic a l’heràldica de les terres de l’antiga Corona d’Aragó.

Dissortadament, encara no s’ha entès el símbol del rat penat, ni coneixem el seu origen. Aquesta és la tasca d’aquest llibre. Conèixer el significat simbòlic del rat penat i el seu origen. Per a lluitar contra la seua desaparició o banalització. Precisament per això cal escriure aquest assaig, perquè escriure un assaig és precisament assaigar, arriscar, obrir noves perspectives i camins, i no pas fer una tesi doctoral ni una novel·la històrica. És en aquest sentit en el que volem fer un assaig trencador però acurat i rigorós.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable Sergio Rico Ayala .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Su consentimiento.
  • Destinatarios Sergio Rico Ayala.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

error: DiarioAlicante.es: !Contenido Protegido!